|
satelit forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
|
Novinka od německého výrobce Octagon nejlevnější přijímače Enigma2.
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
benqx80
|
Zaslal: čt duben 10, 2014 11:45 pm Předmět: problém s ARIVA 100 HD |
|
|
zdravím všechny příznivce satelitní techniky na tomto fóru
obracím se na vás se žádostí o radu
prosím vás ,zakoupil jsem tento přijímač z internetu s tím,že je funkční.Ale po zapnutí se na displeji zobrazí jen ,,ASH"
předpokládám že je to SW chyba.
zdroj sem kompletně změřil a i vyloučil
nějaký loader by mohl jít z této stránky :
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=128&t=56927
FW jsem našel zde :
http://www.ferguson-digital.eu/en/download/HD-Satellite-Receivers/ariva-100/A100_2.18B8.zip/
ted momentálně nejsem u něj,takže nemohu ozkoušet,ale zná někdo nejlepší FW pro tento přijímač? at už čtení karet skylink,EMU,a síťové operace?pokud možno aby bylo menu v CZ jazyce?
a nejlepší cestu jak ho zprovoznit?
budu zkoušet přehrát FW přes klasický COM na PC.(žádná redukce)
příjem družic a jednotlivých TP mám přes diseqc motor,ale to se mého problému asi netýká
předem moc děkuji za vaši pomoc  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
viktoska
|
Zaslal: pá duben 11, 2014 9:05 am Předmět: ariva 100HD |
|
|
Myslím,že není třeba chodit příliš daleko.Na těchto stránkách v sekci PODPORA si stáhni poslední patchsoft pro Arivu 100 HD+arivu RS232upgrade.Přes kabel RS 232 to tam natáhni a uvidíš.Před tím ale doporučuji tam nejdříve natáhnout origo soft+tovární nastavení,pak tam přes USB natáhnout ten patch+tovární nastavení.Setting si udělat komplet sám,vč.transpondérů a ten si pak uložit na USB.
Tyto patch umí vše,vč.emu a sítě.Pouze si nejsem jist,jestli není nutné při síti vypnout emu.Tento problém jsem řešil u 200 HD.Je to trochu konektorově vybavenější sestra stovky.
Ohledně toho ASH....100% to bude chyba softu.Zatím jsem to tak vždycky měl a tímto se to vyřešilo. ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
benqx80
|
Zaslal: pá duben 11, 2014 3:39 pm Předmět: Re: ariva 100HD |
|
|
dík ale na těchto stránkách bohužel není patch ani FW pro tento příjímač.
je tam jen pro ARIVA 102HD,a 202......
a jinak tedy ten origo FW je ten co jsem poslal já v tom odkaze? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
benqx80
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
benqx80
|
Zaslal: pá duben 11, 2014 11:41 pm Předmět: Re: ariva 100HD |
|
|
tak nahrál jsem asi origo FW z toho odkazu co jsem posílal :
a to přímo : FW A100_20091215_1.3B5
vše se rozběhlo v pořádku,už satelit žije
a ted prosím jakou tam dát verzi FW
aby četl karty skylink,uměl EMU i celkově bez problémů se vším spolupracovat ?
našel jsem nejnovější PATCH:
A100_20130403_2.18B8_patch.zip [
a ten patch se nahrává stejným způsobem jako FW? myslím přes RS232? nebo se to dává už přes flash?
ohledně toho settingu..to budu muset udělat svůj setting
stačilo by asi určitě udělat setting z jednotlivejma TP u družic...
pak naladit stanice na na přijímači ...a pak třeba zase ten setting dát na flash a uspořádat si stanice jak potřebuji a nahrát zpět že?
a zeptám s ena poslední věc. : ohledně LANu :
využiji nějak internetovou zástrčku na tom přijímači,když nemám uděláno odkódování programů po síti a ani nezamýšlím ho udělat pro SHARING? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
admin Site Admin

|
Zaslal: so duben 12, 2014 3:53 am Předmět: |
|
|
nahral bych tam ten posledni,on je vlastne stejny jako original jenom ma na konci napsano patch ,firmware se nahravaji pres USB flash disk,pouze kdyz dojde k nejake poruse behem nahravani,nebo kdyz se nahraje spatny firmware,vetsinou se na display napise prave ASH,pak je potreba nahrat pres RS232,pokud neni premazany bootloader,coz se me jeste nestalo,tak je prijimac softwarove neznicitelny vlastne jako vsechny ALi prijimace i ty nejnovejsi...jinak se daji stahnout uz hotove firmware,ktere obsahuji setting,ale ja bych si ho asi sam vytvoril,nemam dobre zkusenosti s nahravanim uz hotovych firmware,ktere neco obsahuji...k tomu setting ktere jsem nasel obsahuji priliz mnoho satelitu,da se sice upravit pres editor settingu,ale casto se me po tomto kroku stalo to,ze se prijimac zase uvedl do rezimu ASH a pak ta LAN45 u tohoto prijimace krome ruznych sdilecich protokolu je k nicemu,to u novejsich ALi ARIVA202,102 tam uz jsou ruzne multimedialni funkce (youtube...nove i IPTV) ovsem jak uz jsem mnohokrat psal na multimedialni pluginy je nejlepsi linux klidne i nejaky ten spark .sh4 samozrejme broadcom je zase nekde jinde,ale pro zacatecnika klidne ten spark ,ktery dokonce podporuje multiboot za par korun ziskate nejen kvalitnejsi obraz,ale i zminovane multimedialni moznosti napr. TSMedia obsahuje dokonce i filmy,ktere nejsou zatim ani u nas v kinech  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
benqx80
|
Zaslal: so duben 12, 2014 6:47 pm Předmět: |
|
|
díky za odpověd stáhl jsem ten FW:
A100_20130403_2.18B8_patch.zip
rozbalil na FLASH,ale přes menu se neaktualizoval.
tak jsem ho nahrál přes RS232 a tím sem satelit opět uvedl do ,,ASH"
ted tam mám zas 1.čkovou verzi tu originální.
udělal jsem něco špatně nebo je pořeba jiný FW? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
benqx80
|
Zaslal: so duben 12, 2014 7:04 pm Předmět: |
|
|
tak ten poslední FW je tam všem moc děkuji za pomoc  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
viktoska
|
Zaslal: st duben 16, 2014 2:33 pm Předmět: Re: ariva 100HD |
|
|
benqx80 napsal: | dík ale na těchto stránkách bohužel není patch ani FW pro tento příjímač.
je tam jen pro ARIVA 102HD,a 202......
a jinak tedy ten origo FW je ten co jsem poslal já v tom odkaze? |
Na Arivu 100HD tady podpora je.Musíš si jenom kliknout na kolonku stará podpora. Je to nahoře v řádku...e shop,forum,hlavní...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|