Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní
Obsah fóra satelit satelit
forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
Nové příjímače od španělského výrobce značky Qviart Linux Enigma2.

Octagon sr8008 instalace Oscamu.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Ferguson Octagon
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
viktoska



Založen: 23.6.2008
Příspěvky: 83

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2019 8:55 am    Předmět: Octagon sr8008 instalace Oscamu. Citovat

Zdar!
Jako nováček,poříděje si sat s linuxem jsem narazil na problém že image openatv i openpli nemají nahraný žádný Oscam.Jelikož ho tam prostě potřebuji,snažil jsem se někde posehnat návod apod.Nabízené feedy mi nepomohly.Důvod neznám.Každopádně když se mi to konečně podařilo,musel jsem image znovu přehrát,protože se mi zastavoval obraz.Usoudil jsem,že jsem toho tam napřeskáčku nahrál asi příliš,tak jsem to vyřešil opětovnou reinstalací.Setting jsem stejně ještě neměl hotový,tak jsem to neřešil,navíc,ten se dá zazálohovat.
No a co mi pomohlo?Konkrétně se jedná o OpenAtv 6.2.Šlo to i na 6.3 ale sekalo se to.Tak jsem nahrál zpět 6.2 a už jsem to nechal,když to zase fachčí.
Můj postup:
1.Vyhnout se feedům(někomu se to třebas zadařilo,mě tedy ne)
2.Nejdříve se připojit k přístroji přes Totalcomander.Mě pomohl tento návod
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/item/pripojenie-linuxoveho-prijimaca-cez-ftp-k-pc
3.Jakmile se připojíte,tak Vás musí zajímat jen složka /tmp
Na ní kliknout a do rozbalené složky přetahovat dané soubory s koncovkou ipk.
4.Zde je postup,který jsem dodržel(kopíruji přesně dle příspěvku):
Pripravil som ipk balík pre miestne inštalovanie: cez ftp nakopírovať ipk súbor do /tmp, potom diaľkovým cez menu/nastavenia/správa softvéru/inštalovať miestne rozšírenie/pamäť /tmp/inštalovať rozšírenia - vybrať, potvrdiť zeleným, alebo cez telnet zadať príkaz: ipkg install /tmp/*.ipk
Balík som nastavil tak, že po inštalovaní sa oscam sám spustí ako CAM1, takže stačí počkať, kým nabehne oscam a obraz Very Happy
- webif port: 8888
Telnet jsem nepoužil.
5.restartovat enigmu,objeví se pak(zaručeně)po stisku modrého tlačítka v nabídce i linka s Sofcam panelem.Kliknout na nastavení a měl by už být zapnutý.
6.Připojit se do Oscamu zadáním ip adresy přístroje,dvojtečka a 8888.
Pro mojí potřebu byla úprava poměrně jednoduchá.To tady nyní rozepisovat nebudu,jelikož to mívá každý jinak.
A dole na linku je opravdu funkční Oscam.Jen se bude třeba asi zaregistrovat.
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?t=15977&start=15
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4298
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st květen 15, 2019 11:39 pm    Předmět: Citovat

Nove firmware OpenATV 6.3 funguji dobre bez sekani pri rychlem prepinani v menu a take maji podporu emulatoru od OpenPLi, takze staci pres /tmp a spravu sotware nahrat klidne softcam pro OpenPLi, ten pak bude dostupny v menu prijimace. Samotny softcam panel pro OpenATV me prijde slozity a moc dobre nefunguje, urcite je lepsi ten, ktery pouziva OpenPLi i kdyz OpenATV udelal svou vlastni modifikaci v Python a ta take neni uplne v pohode.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
viktoska



Založen: 23.6.2008
Příspěvky: 83

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2019 5:25 am    Předmět: Citovat

S oscamem jsem spokojen.Jen by mě docela zajímalo,kde se dá oficiálně stáhnout ten softcam od openpli.Na svých stránkách jsou image ale softcamy jsem tam nenašel.Buď jsem se blbě díval nebo je to nějaká hra o tajným skřítkovi, kterého skoro každý potřebuje ale nikdo o tom nesmí vědět.To se týká i openatv.Naveď mě na tu správnou cestu k vytouženému cíli 😃. Merci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
viktoska



Založen: 23.6.2008
Příspěvky: 83

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2019 2:55 pm    Předmět: Citovat

Po on-line aktualizaci na opeatv 6.3 mi přestaly fungovat pluginy csfd a hbbtv.Použil jsem možnost obnovy pluginů ze zálohy.Softcam jsem jen zapnul a šel.Před aktualizací jsem hbbtv pouštěl přes červené tlačítko.Nyní,když ho zmáčknu,tak box nereaguje na dálkové ovládání.Musím to vypnout a zapnout a pak zase jde.Nesmím ale tlačítko aktivovat,pokud není zapnuté menu,epg nebo osd.Tam reaguje normálně na příkazy ,které jsou u něj uvedeny.Jakmile ho ale aktivuji na čistém obraze,zase to zablokuje ovládání dálkou.Po odinstalování pluginu hbbtv se vše vrací do normálu,kdy se po jeho aktivaci rozsvítí infopanel.Je to v tom hbbtv,které na 6.2 fungovalo ok anebo jsem měl udělat čistou instalaci 6.3 a pak tam zase všechno naházet od píky?Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4298
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2019 3:49 am    Předmět: Citovat

Obecne plati, ze aktualizace systemu muze v nejhorsim pripade zpusobit totalni nefunkcnost prijimace, proto nedoporucuji, pokud vse funguje jak ma davat tuzo moznost. Takze opravdu jedina moznost je ted znovu nahrat cisty firmware a pak tam vsechny pluginy a emulatory nahrat znovu, rozhodne ne pres obnovu obniovu pluginu ze zalohy, to rozhodne nebude fungovat spravne!!! Jinak firmware OpenATV 6.3 podporuje plugin Transcoding a podle testu je stabilni...

viktoska napsal:
Po on-line aktualizaci na opeatv 6.3 mi přestaly fungovat pluginy csfd a hbbtv.Použil jsem možnost obnovy pluginů ze zálohy.Softcam jsem jen zapnul a šel.Před aktualizací jsem hbbtv pouštěl přes červené tlačítko.Nyní,když ho zmáčknu,tak box nereaguje na dálkové ovládání.Musím to vypnout a zapnout a pak zase jde.Nesmím ale tlačítko aktivovat,pokud není zapnuté menu,epg nebo osd.Tam reaguje normálně na příkazy ,které jsou u něj uvedeny.Jakmile ho ale aktivuji na čistém obraze,zase to zablokuje ovládání dálkou.Po odinstalování pluginu hbbtv se vše vrací do normálu,kdy se po jeho aktivaci rozsvítí infopanel.Je to v tom hbbtv,které na 6.2 fungovalo ok anebo jsem měl udělat čistou instalaci 6.3 a pak tam zase všechno naházet od píky?Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
viktoska



Založen: 23.6.2008
Příspěvky: 83

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2019 7:07 am    Předmět: Citovat

Už jsem to celé předělal a zase to jede ok.A funkce transcoding umí konkrétně přesně co?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4298
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2019 7:45 pm    Předmět: Citovat

Dokaze streamovat pres sit mensi rychklosti a jakou, to se da v tomto pluginu nastavit, dokonce si muzeme vybrat i kodek, jestli H264, nebo H265.... timto zpusobem muzeme streamovat video i pres internet, pokud samozrejme mame verejnou IP adresu....


viktoska napsal:
Už jsem to celé předělal a zase to jede ok.A funkce transcoding umí konkrétně přesně co?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Ferguson Octagon Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní