Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní
Obsah fóra satelit satelit
forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ph 6010 + twin monoblock 19,2°a 23,5°
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Philips
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dm



Založen: 24.1.2009
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2009 5:47 pm    Předmět: ph 6010 + twin monoblock 19,2°a 23,5° Citovat

caute, nieco som tu uz nasiel, ale asi nie dost. co potrebujem, aby phil poznal toto LNB a korektne ho vedel pouzivat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VTronik



Založen: 2.12.2006
Příspěvky: 332

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2009 6:34 pm    Předmět: Re: ph 6010 + twin monoblock 19,2°a 23,5° Citovat

dm napsal:
caute, nieco som tu uz nasiel, ale asi nie dost. co potrebujem, aby phil poznal toto LNB a korektne ho vedel pouzivat?

Stačí k tomu do filipa nahrát jakýkoliv firmware, který podporuje DiSEqC přepínání (aktuálně se hodně používá např. verze 6.50KTM). Filip ale nic nepozná, protože to není žádné plug&play. Je třeba vše nastavit ručně nebo nahrát již hotové settingy s nastavením identickým se zapojením přepínače (DiSEqC) a konvertoru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dm



Založen: 24.1.2009
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: ne leden 25, 2009 10:27 am    Předmět: Re: ph 6010 + twin monoblock 19,2°a 23,5° Citovat

VTronik napsal:
...

hmm, vdaka, nemohol by si byt trocha konkretnejsi, co sa tyka tych settingov?No a ten prepinac DiseqC je HW alebo SW?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VTronik



Založen: 2.12.2006
Příspěvky: 332

PříspěvekZaslal: ne leden 25, 2009 12:31 pm    Předmět: Re: ph 6010 + twin monoblock 19,2°a 23,5° Citovat

dm napsal:
VTronik napsal:
...

hmm, vdaka, nemohol by si byt trocha konkretnejsi, co sa tyka tych settingov?No a ten prepinac DiseqC je HW alebo SW?

Pokud máš monoblok na příjem ze dvou družic, tak se tento konvertor jeví hardwarově stejně, jako když máš dva single konvertory zapojené přes DiSEqC relé. Takže si to představ tak, jako že v té krabici monobloku máš integrovány dva konvertory včetně toho DiSEqC relé. Musíš proto zajistit řízení z receiveru. To znamená, že každá předvolba uložená v settingu receiveru obsahuje i položku DiSEqC, která říká, ze kterého konvertoru (19,2 nebo 23,5) se žádaný signál přijímá. Přepnutí zajistí DiSEqC relé, dle tohoto řídícího signálu z receiveru. Když to budeš mít blbě, tak i při správném zaměření paraboly na družice nebudeš mít příjem, protože relé bude brát signál z jiného konvertoru (hrdla), než kam ten správný signál přichází.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ondraardno



Založen: 22.2.2007
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2009 9:57 pm    Předmět: Citovat

Rád bych toto téma doplnil o moji zkušenost. V případě monobloku je jeho výrobcem dáno které hrdlo je DiSEqC A a které B a asi to nejde změnit. V mém případě pokud vývod odcházel dolů, A vycházelo na Astru 19,2 a B na Astru 23,5. To se pak samovolně přehrával seting dle UPC. Proto jsem musel celý monoblok otoči vzhůru nohama(vývodem na horu).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nalimek



Založen: 11.3.2007
Příspěvky: 581

PříspěvekZaslal: pá únor 06, 2009 10:53 pm    Předmět: Genialni Citovat

je to genialni reseni, otocit vzhuru nohama konvertory, ja bych asi jen vymenil kable, nebo prepsal setting Shocked proti prehrati settingu bych asi provedl LNB Off Shocked
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
paran



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 965

PříspěvekZaslal: so únor 07, 2009 4:10 am    Předmět: Re: Genialni Citovat

nalimek napsal:
je to genialni reseni, otocit vzhuru nohama konvertory, ja bych asi jen vymenil kable, nebo prepsal setting Shocked proti prehrati settingu bych asi provedl LNB Off Shocked


to je opravdu genialni reseni, prvni dest a LNB je plny vody....opravdu bud upravit setting nebo staci prehodit LNB v oku paraboly Wink

_________________
----------------------------------------------------
DM800HD PVR+DM7000S+Philips 6010(4MB,PL)+SRT-V50+kovosat 140
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
nalimek



Založen: 11.3.2007
Příspěvky: 581

PříspěvekZaslal: so únor 07, 2009 9:56 am    Předmět: Genialita Citovat

Kdosi to precet a vi vo co GO, tak jiste pochopil tu ironii, ale v monobloku nelze prehodit LNB, tam se skutecne musi prehodit kabel nebo prepsat setting Very Happy Tam si skutecne staci jen uvedomit ktera druzice je vlevo a ktera vpravo, kabel musi byt na opacnem LNB (tzv. zrcadlove) a je to, ne Question Exclamation Toto bude asi ten problem co pisatel nepochopil Twisted Evil
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
paran



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 965

PříspěvekZaslal: so únor 07, 2009 4:33 pm    Předmět: Citovat

samozrejme ze jsem pochopil ze jde o ironii.... ale u monobloku budes tezko prehazovat kabely, kdyz je tam pouze jeden Rolling Eyes takze zbyva prohozeni v oku paraboly nebo lepe upravit setting.
_________________
----------------------------------------------------
DM800HD PVR+DM7000S+Philips 6010(4MB,PL)+SRT-V50+kovosat 140
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
nalimek



Založen: 11.3.2007
Příspěvky: 581

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2009 7:23 pm    Předmět: Kabel Citovat

Samo sebou, ze je tam jen jeden, a ten neprehodi... ironie.. Very Happy tak ho to vlastne prinuti myslet a prehodi si to na tom drzaku konvertoru, kdyz si uvedomi ktera druzice je ktera a je to zrcadlove.. konvertory sviraji 4,3 st. To byla dost velka napoveda, ne? Jinak mas zcela pravdu, nechtel jsem znevazit tvou radu, jen nejak donutit myslet zacinajici.. at si uvedomi proc a nac to tak je.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
paran



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 965

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2009 11:32 am    Předmět: Citovat

jj OK, hlavne aby to pochopil ten dotycny.. Laughing
_________________
----------------------------------------------------
DM800HD PVR+DM7000S+Philips 6010(4MB,PL)+SRT-V50+kovosat 140
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dm



Založen: 24.1.2009
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2009 8:23 pm    Předmět: Citovat

no, mna skor zaujimali tie settingy, kde ich nast na tento konkretny pripad.
Alebo - ci novsie receiveryto dokazu rozoznat same - P'n'Play
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
miroja



Založen: 17.7.2006
Příspěvky: 1021
Bydliště: SK, Liptov

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2009 10:58 am    Předmět: Citovat

dm napsal:
..Alebo - ci novsie receiveryto dokazu rozoznat same - P'n'Play

Nie, stale je to handmade.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nalimek



Založen: 11.3.2007
Příspěvky: 581

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2009 3:56 pm    Předmět: Setting Citovat

Nejlepsi Setting je vlastni, ale doporucuji stahnout napriklad od miroja (ma je skutecne perfektni) a podivat se jak jsou udelane, nejlepe v DSX Editu, je tam spousta detailu, bez kterych to dobre nechodi. Je to ale opravdu drina udelat perfektni, funcni setting, takova mala "sat" maturita Very Happy

Zkus se kuknout sem http://sat-upload.net/index_old.php?&direction=0&order=&directory=Prijimace/Philips%206010/setting
ale nerikam, ze je tam to co zrovna potrebujes, ber to jako navod a studijni material, musis se tim prokousat sam.


Naposledy upravil nalimek dne čt únor 12, 2009 8:08 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dm



Založen: 24.1.2009
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2009 8:25 pm    Předmět: setting Citovat

a kde by sa ten setting od Miroja dal stiahnut?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Philips Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní