Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní
Obsah fóra satelit satelit
forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
Nové příjímače od španělského výrobce značky Qviart Linux Enigma2.

Nový poznatek Illusion M3S2 Combo

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Illusion
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dejvi121



Založen: 6.1.2006
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 8:32 am    Předmět: Nový poznatek Illusion M3S2 Combo Citovat

Zakoupil jsem dva přijímače M3S2 Combo sériové řady DTES0812022xxx a oba přijímače odešli do kytek po půl roce v rozmezí dvou dní. Jeden běhal s motorem a druhý byl napojen jen na konvertor. Pro upřesnění dodávám, že nebyli žádným způsobem propojeny a každý měl svoji parabolu. Po zapnutí přijimače do sítě problikne krátce zelená dioda a potom se již nic neděje. Změřil jsem tedy napětí vycházející ze zroje a výstup 5V měl napětí pouze 2,5V. Po odpojení základní desky od zdroje napětí vyskočilo na 5V. Tudíž je na základní desce zkrat. Je zajímavé, že se projevila stejná závada ve stejnou dobu u obou přijímačů. Myslím, že je to výrobní vada. Píši to zde jako poznatek, aby jste si zbytečně při této závadě nelámali hlavu. Řešení je pouze reklamace.

Ještě že mám Ferdíka, tak je na co koukat Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4309
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 8:39 pm    Předmět: Citovat

to bych netvrdil,muze byt klidne vadny zdroj,nejaky kondenzator,nebo neco jineho,pokles napeti nemusi znamenat zkrat to by tomu odpovidalo i to 2.5V napeti na vystupu,pri zkratu by tam bylo 0V,jinak je to zvlastni spinane zdroje se takto nechovaji,ze u nich klesne napeti,proste vypadnou a nejdou,ale pokles napeti,ono to muze byt digitalnim merakem,on vlastne muze kmitat a digitalni merak nedokaze tuto frekvenci pobrat,takze pak se zda,ze je tam mensi napeti,otazka je co by ukazal osciloskop,vetsinou to jde i poslechem u zdroje,je slyset takove cvakani...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dejvi121



Založen: 6.1.2006
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: ne červenec 11, 2010 4:46 pm    Předmět: Citovat

admin napsal:
to bych netvrdil,muze byt klidne vadny zdroj,nejaky kondenzator,nebo neco jineho,pokles napeti nemusi znamenat zkrat to by tomu odpovidalo i to 2.5V napeti na vystupu,pri zkratu by tam bylo 0V,jinak je to zvlastni spinane zdroje se takto nechovaji,ze u nich klesne napeti,proste vypadnou a nejdou,ale pokles napeti,ono to muze byt digitalnim merakem,on vlastne muze kmitat a digitalni merak nedokaze tuto frekvenci pobrat,takze pak se zda,ze je tam mensi napeti,otazka je co by ukazal osciloskop,vetsinou to jde i poslechem u zdroje,je slyset takove cvakani...


Možná sem se špatně vyjádřil, ale celý zdroj byl proměřen, včetně toho, že se vyndala logika usměrnňování proudu, která vlasně nedovolovala řádné proměření zdroje. Potom byl proměřen i osciloskopem na měřáku a vytáhnutý na počítač. Vše v normě. I při zapojení na žárovku se choval zdroj normálně. Ale jakmile se zapojila základní deska, ihned vzniknul stálý pokles napětí a opět kontrolováno osciloskopem. Proto jsem toto téma otevřel, protože si myslím že nejde o náhodu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Illusion Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní