Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní
Obsah fóra satelit satelit
forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Stávkující PH 3010

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Philips
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
salora



Založen: 15.11.2005
Příspěvky: 70

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2011 9:46 am    Předmět: Stávkující PH 3010 Citovat

Používám celkem úspěšně nějaký ten rok PH 3010 a poslední dobu zjištuji nepříjemnou věc prostě z ničeho nic někdy krátce po zapnutí někdy zase až třeba za hodku se samo od sebe přijímač vypne a vzápětí zase samo zapne /jakoby nežádaný restart/,pokud tento stav nastane pak se už s pravidelností během cca 1 min.opět vypne a zapne což je úplně zajímavý jev ,pak už jen částečně pomůže celého fildu vypnout ze sítě a znovu zapnout,a zase to nějakou chvíli běží v pohodě , pokud by to bylo zdrojem tak by to snad např. díky nějakému vyschlému elku po zahřátí dělalo pravidelně,toto se chová jako neřízená střela a pokud by to zdrojem opravdu bylo pak nechápu že se samočinně opět nastartuje.Je pravdou že to dříve dělalo jen sporadicky a po ztažení aktualizovaného settingu to blbne častěji,preventivně jsem přehrál FW a setting ,problém ovšem stále přetrvává .Má s tímto jevem tady někdo nějakou obdobnou zkušenost ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jaro4



Založen: 21.11.2007
Příspěvky: 200

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2011 9:23 pm    Předmět: RE: Citovat

Takovou zkušenost nemám , ale tipnul bych to na ten zdroj , i s tím vypínáním , Může to dělat třeba jen větev +5V (napětí může kolísat a to stačí na problémový chod Philipsa), měl bys překontrolovat ten zdroj , případně přeměřit všechny elyty v něm , pokud nedosahují uvedené hodnoty , raději vyměnit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: 15.11.2005
Příspěvky: 70

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 2:20 pm    Předmět: RE: Citovat

Děkuji za radu ano nejsi sám co mě to o možném zdroji tipoval rovněž ,až budu mít čas mrknu na to elyty opravdu v těch zdrojích odchází ale budu to asi nejpíš řešit radikalně mám slíbeno od kolegy že mě dá s vadným procesorem celý přijímač na součástky tak bych zatím povyměnil ten zdroj a uvidím jak se to bude chovat,je ovšem zajímavé že jsem se ted na chatě díval 10 dnů bez jakéhokoliv výpadku tak mě napadla ještě jedna možnost když jsem měřil fáze u jističe tak byly rozdíly pěkně velké od 225 do 245 V že by si to nechtělo nechat líbit a nějaký ochranný obvod to při větším napětí vypl ???Už i tomu začínám věřit jinak nevím už co si o tom myslet.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jaro4



Založen: 21.11.2007
Příspěvky: 200

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 8:49 pm    Předmět: RE: Citovat

To asi ne , je tam přeci jenom měnič , zpětná vazba optočlenem , podle toho se řídí pulsy , takže nevadí zda do zdroje jde 225 nebo 235 či 245 ( no to už je sice trochu víc , ale..)
Zdroj +5V má vlastní stabilizátor , takže je mu jedno , do určitého rozsahu , kolik je přesně na vstupu , má rezervu.
Ne tak na výstupu stab. , pokud je špatné filtrování , ztráta kapacity či dokonce svod kondenzátoru, tak to vadit bude ( pro ostatní napájené komponenty).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: 15.11.2005
Příspěvky: 70

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 8:56 pm    Předmět: RE: Citovat

Jasně spínací zdroj by to případné přepětí na vstupu měl pobrat a opravdu by to asi nejspíš mělo a mohlo být těma kodanama,mám někde ležet poměrové měřidlo na elka tak se na to podívám ale jak říkám ted to třeba šlapalo 10 dnů bez problémů takže to mě spíše zaráží.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jaro4



Založen: 21.11.2007
Příspěvky: 200

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 9:07 am    Předmět: RE: Citovat

To se klidně může stát , kondenzátory elektrolytické= to je nevyzpytatelná součástka. Vzpomínám , že jsem jednou měl s něčím jiným problém a měřil jsem dokonce taky kritický elyt = ukazoval docela správnou kapacitu , ale pak se ukázalo že při napájecím napětí , které bylo samozřejmě daleko vyšší než v měřiči , ten kondenzátor nestačil a měl svod , dielektrikum?
Každopádně bych změřil to ty napětí ve větvích , pokud někde bude cukat , což se nemusí projevit na Philu , tak vyměnit !
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Philips Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní