Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní
Obsah fóra satelit satelit
forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
Nové příjímače od španělského výrobce značky Qviart Linux Enigma2.

Sdílení Illusion M5 vs. Dreambox 500S

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Illusion
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bobecek



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: st prosinec 14, 2011 9:27 pm    Předmět: Sdílení Illusion M5 vs. Dreambox 500S Citovat

Zajímalo by mě, zda se dají sdílet tyto dva stroje mezi sebou přes null modem RS232.
Případně zda existuje nějaký lan modul do Illusiona.Unidra 4.30 má sdílení ethernet.
Zkoušel to někdo? Funguje to?

_________________
DSX6010 soft 6.50, parabola 90cm, DiSEqC 4XLNB, 1W; 13E; 19,2E; 23,5E.
DreamBox DM 500S, Gemini 4.6, mount HDD v PC přes NFS, CCcam 2.1.4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
boy



Založen: 20.6.2007
Příspěvky: 537

PříspěvekZaslal: čt prosinec 15, 2011 12:37 pm    Předmět: Citovat

přes ethernet jedině- Illusion m2 ethernet,přes nul modem jedině 2illusiony,je jedno jaký typ... Wink
_________________
DM500s,P6010,Illusion m5 combo,Xtrend6000,Xtrend 9200,motor Digipower,parabola 80cm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bobecek



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: po prosinec 19, 2011 12:47 pm    Předmět: Citovat

Díky za info, pokud by byla M5 zapojena do PC, ten potom do lan, tak už by to šlo sdílet po ethernetu ne? Tam už by potom mohl být i dreambox nebo jedine zase PC a M5? Pokud by to šlo je nějaký soft na to sdílení?
_________________
DSX6010 soft 6.50, parabola 90cm, DiSEqC 4XLNB, 1W; 13E; 19,2E; 23,5E.
DreamBox DM 500S, Gemini 4.6, mount HDD v PC přes NFS, CCcam 2.1.4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4307
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po prosinec 19, 2011 4:37 pm    Předmět: Citovat

podle me urcite Illusion podporuje protokol newcamd (mgcamd) v rezimu klient,co si vzpominam tak je urcite plugin,ktery toto podporuje,sam jsem to testoval,samozrejme napojene pres LAN45,nevim jestli tim pocitacem nebylo mysleno RS232 port,tak by to take slo,jestli illusion podporuje SBCL,pak by sel pouzit program,ktery je na http://www.gsmobil.net/ferguson/sharing/index.htm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bobecek



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2011 10:35 am    Předmět: Citovat

Akorát že M5 nemá LAN45, jedině že by existoval nějaký modul do něj, potom by to teda fungovalo přes ten mgcamd. Jak píše "boy" tak jedině M2 měla ethernet.
Přes ten RS232 a PC (SBCL) to vyzkouším, ale je to pro mě nepraktické. Po domě by to ještě šlo, natáhnout sólo tři dráty a spojit to jako null modem. Ale přes ulici jsem to chtěl přes wifi a zapnutý PC při sledování TV je neekonomické.
Chybí prostě v té M5 ta LAN. Není do toho nějaký ten modul?
Pak by to bylo pro mě daleko jednodušší.
Dreambox (nějaký oscam server)+ AP a na druhé straně AP+M5-mgcamd.

_________________
DSX6010 soft 6.50, parabola 90cm, DiSEqC 4XLNB, 1W; 13E; 19,2E; 23,5E.
DreamBox DM 500S, Gemini 4.6, mount HDD v PC přes NFS, CCcam 2.1.4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4307
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2011 3:03 pm    Předmět: Citovat

no nejake verze maji LAN45,ja myslim ze je tam pro to i slot,ale urcite se neda sehnat jako samostatny modul,respketive by se to urcite nevyplatilo,co se tyka modulu tak DiabloWifi toto podporuje,ale to se take urcite nevyplati,osobne bych se na to vyprdnul,prodal M5,nebo ji nechal na chalupe a koupil Dreambox 500EOM (INETBOX 300),nebo i ta hlopa ARIVA102E by na to stacila a ta je uz HDTV,vzdyt jde o 1500Kc!!! mit zapnuty pocitac je totalni hloupost....pri dnesni cene prijimacu...

bobecek napsal:
Akorát že M5 nemá LAN45, jedině že by existoval nějaký modul do něj, potom by to teda fungovalo přes ten mgcamd. Jak píše "boy" tak jedině M2 měla ethernet.
Přes ten RS232 a PC (SBCL) to vyzkouším, ale je to pro mě nepraktické. Po domě by to ještě šlo, natáhnout sólo tři dráty a spojit to jako null modem. Ale přes ulici jsem to chtěl přes wifi a zapnutý PC při sledování TV je neekonomické.
Chybí prostě v té M5 ta LAN. Není do toho nějaký ten modul?
Pak by to bylo pro mě daleko jednodušší.
Dreambox (nějaký oscam server)+ AP a na druhé straně AP+M5-mgcamd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Illusion Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní