Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní
Obsah fóra satelit satelit
forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
Nové příjímače od španělského výrobce značky Qviart Linux Enigma2.

Edision "Spark"

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Ostatní přijímače a pluginy Linux
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 9:15 am    Předmět: Edision "Spark" Citovat

Zdravím. Chcel by som sa spýtať na jeden problém. Mám Edision pingulus plus. Mám ho už dosť dlho a všetko ide OK. Teraz mi ale začalo niečo blbnúť. Na enigme pri prepnutí na zoznam kanálov mi zamrzol a nešlo sním pohnúť. Vypol som ho celkom a pri zapnútí už nenabehol. Tak som preinštaloval enigmu všetko OK. Ale teraz pri prepnutí na zoznam kanálov mi trhá obrazom, pri zobrazení infa o kanále trhá, pri zobrazení zvuku trhá tiež ale nereštartuje sa. Neviem čo sa poškodilo ale pri prepnutí do SPARKU a zapnutí TV WALL sa úplne vypne, reštart a boot. Môže byť poškodené niečo v SPARKU a súvisí to aj s tým v enigme? Preinstalovať SPARK? Dík za rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4355
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 12:28 pm    Předmět: Citovat

Ja bych zkusil nejaky jiny enigma2 firmware, vsechno podle popisu vypada na problem se softwarem to stejne plati u sparku, samozrejme muze to byt i HW zavada, ale podle popisu to vidim spis na ten software, to stejne plati u u sparku nahral bych ho uplne znovu pres "Rescue Image"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: út prosinec 20, 2016 1:24 pm    Předmět: Citovat

OK vyskúšam.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2017 10:05 am    Předmět: Citovat

Tak najprv želám všetko dobré do Nového roku. Admin všetko som preinštaloval aj enigmu aj spark. Všetko ide ale to sekanie neprestalo. No zistil som že to seka len na HD programoch. Program ide bez problémov ale pri zapnuti OK a zoznam kanálov tak to trhá. Robí to na Skylinku a aj na Freesate na CT1 HD. Na ostatných kanáloch ktoré nie sú HD pri zapnutí OK to netrhá. Je to chyba oscamu alebo vnútorná čítačka neviem?!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4355
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2017 3:09 pm    Předmět: Citovat

Dekuji za prani a samozrejme vsem preju aby tento rok byl jeste lepsi, nez ten minulej, coz v mem pripade bude urcite. Pokud jde o to kousani jestli je tedy dobre nastavena antena mohla by to byt HW zavada uz jsem se s tim u tohoto prijimace nekolikrat setkal, pokud je to ono da se to snadno opravit chyba je ve zdroji.

jonek napsal:
Tak najprv želám všetko dobré do Nového roku. Admin všetko som preinštaloval aj enigmu aj spark. Všetko ide ale to sekanie neprestalo. No zistil som že to seka len na HD programoch. Program ide bez problémov ale pri zapnuti OK a zoznam kanálov tak to trhá. Robí to na Skylinku a aj na Freesate na CT1 HD. Na ostatných kanáloch ktoré nie sú HD pri zapnutí OK to netrhá. Je to chyba oscamu alebo vnútorná čítačka neviem?!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2017 3:37 pm    Předmět: Citovat

[quote="admin"]Dekuji za prani a samozrejme vsem preju aby tento rok byl jeste lepsi, nez ten minulej, coz v mem pripade bude urcite. Pokud jde o to kousani jestli je tedy dobre nastavena antena mohla by to byt HW zavada uz jsem se s tim u tohoto prijimace nekolikrat setkal, pokud je to ono da se to snadno opravit chyba je ve zdroji.

Tak admin pomohol by si mi s tým?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: so leden 07, 2017 10:29 pm    Předmět: Citovat

Tak som vyskúšal už všetko a zistil som že prijímač je v poriadku. Bude to softverom. Ale pri nainštalovaní novšej enigmy tak v softcame nejde spustiť oscam. Staršia binarka oscamu mi v novšej enigme nejde. A staršie enigmy na stranke hdmedia-universe.com už nie sú. Neviem čo teraz. Má niekto enigmu a oscam kde to ide bez problémov? Ďakujem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4355
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2017 1:57 pm    Předmět: Citovat

Tak to je fajn, ja myslim ze pokud by to byla ta HW zadava, tak by oprava asi v domacich podminkach bez horkovzdusne stanice nesla.... jinak je u oscam binarky nastaven atribut na 755 to je dulezite!!! jinak bych mrknul na google a hledal bych text "oscam sh4"

jonek napsal:
Tak som vyskúšal už všetko a zistil som že prijímač je v poriadku. Bude to softverom. Ale pri nainštalovaní novšej enigmy tak v softcame nejde spustiť oscam. Staršia binarka oscamu mi v novšej enigme nejde. A staršie enigmy na stranke hdmedia-universe.com už nie sú. Neviem čo teraz. Má niekto enigmu a oscam kde to ide bez problémov? Ďakujem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 5:59 pm    Předmět: Citovat

Admin tak som tam dal Open ATV nainštaloval oscam a všetko ide bez kousáni a trhania. Zatiaľ dobré no uvidíme asi to bolo tým softvérom. Celkom ta Open ATV sa mi pozdáva. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4355
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2017 11:36 pm    Předmět: Citovat

hlavne ze to funguje klidne by si slo zalohovat en oscam, ktery je pouzity v openatv a ten pak dat do HDMU, me OpenATV prijde slozite hodne polozek v menu neni to nic pro zacatecniky, vyhodou je podpora v podstate pro vsechny prijimace. Jinak i OpenATV ma svuj GIT a ten najdeme na https://github.com/openatv/enigma2/tree/master/lib/python v podsate je mozne si to upravit podle sveho tak aby to bylo i pro zacatecniky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: ne leden 22, 2017 1:31 pm    Předmět: Citovat

citace:
Tak to je fajn, ja myslim ze pokud by to byla ta HW zadava, tak by oprava asi v domacich podminkach bez horkovzdusne stanice nesla


Tak ešte k tej závade. Bola to HW závada. Začal potom úplne blbnúť len sa naštartoval už začal bootovať a dookola.Ja mám dva Edisiony, tak som skúsil dať zdroj z toho dobrého a nepomohlo tak zdroj bol dobrý. A potom som videl na doske jeden kondík nafúknutý, tak som ho vymenil (bol to 6.3V470mF) a ide super. Ale teraz potrebujem spojazdniť WIFI na Open ATV a nedarí sa. Pri nainštalovaní softcam-feed-sh4_1.0 mi to nainštaluje ale v pluginoch ho vôbec nevidím ani po restarte. Ako na to?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4355
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2017 2:42 am    Předmět: Citovat

Pockat softcam-feed-sh4 slouzi pro instalaci softcamu (oscam, mgcamd...) co se tyka driveru pro USB Wifi s tim to nic spolecneho nema, to se musi nainstalovat pres "drivers" tusim nazev je RT2800 nebo nejak tak... pro instalaci tech oblibenych s cipem RT5370 (ARIVA, Opticum...) s driverem, ktery je soucasti kernelu je jeste aby se nainstaloval samotny firmware, pokud nebude firmware nainstalovany pak sice u site bude k dispozici wifi adapter, ale nepujde ho spustit....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2017 9:03 pm    Předmět: Citovat

Ten driver je tam ale treba ho spustiť ale neviem ako. Ja ho vidím len ked dám odinstalovat pluginy. Inač sa k nemu neviem dostat! ten firm. som nainstaloval nasiel som ipk.subor len ako dalej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jonek



Založen: 22.11.2005
Příspěvky: 85
Bydliště: okolie Poprad, SK

PříspěvekZaslal: ne únor 05, 2017 12:09 pm    Předmět: Citovat

Admin je image Open PLI pre edision argus pingulus plus?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 14.10.2004
Příspěvky: 4355
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po únor 06, 2017 12:23 am    Předmět: Citovat

Ano byla ale hodne stara.... ja do Sparku davam vzdy HDMU firmware, ten drive delal firmware jenom pro sh4 prijimace tedy spark posledni dobou uz dela firmware i pro MIPS, ale ty sh4 jsou stale na prvnim miste...

jonek napsal:
Admin je image Open PLI pre edision argus pingulus plus?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra satelit -> Ostatní přijímače a pluginy Linux Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
Skylink | Freesat | PODPORA | Servis Elektroniky | Satelitní Obchod | Hlavní