|
satelit forum vyjadřuje názory uživatelů gsmobil.net s tímto forem nemá nic společného
|
Novinka od německého výrobce Octagon nejlevnější přijímače Enigma2.
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
admin Site Admin

|
Zaslal: so únor 25, 2023 3:38 am Předmět: Problem s HBBTV hbbtv-webkit |
|
|
Problém se vyskytuje u pluginy HBBTV hbbtv-webkit version 2.0-r0-AUTOINC, který používají oblíbené přijímače s procesorem Hisilicon Hi3798MV200 Huawei a spočívá v občasnému zablokování tohoto pluginu, kdy po stisku červeného (start HBBTV) u programu, který podporuje HBBTV přestane reagovat dálkové ovládání a pomůže jedině vypnutí a nebo restart přes telnet, samozřejmě samotný plugin HBBTV také nefunguje. Tato chyba je trvala a nepomůže ani vypnout a zapnout přijímač. Jediná možnost je přeinstalovat samotný plugin HBBTV. Zde jsou dvě možnosti, přes menu přijímače a sekci pluginy - červene tlačítko (odstranit pluginy) - extensions - hbbtv-webkit a následně zase přes pluginy, ale tentokrát zelené tlačítko (nahrát pluginy) - extension - hbbtv-webkit a po té restart GUI rozhraní a nebo druhá metoda a tou je telnet, kdy se připojíme do přijmače a zadáme tyto příkazy:
opkg update
opkg remove --autoremove --force-depends enigma2-plugin-extensions-hbbtv-webkit
opkg install enigma2-plugin-extensions-hbbtv-webkit
killall -9 enigma2
po tomto kroku se restartuje GUI rozhraní přijímače a plugin HBBTV zase normálně funguje, ale podstatné je to co to způsobuje a jak tomu zabránit. V 99.9 procentech se tato chyba stane, pokud odpojíme přijímač od napájení po použití pluginu HBBTV, správný postup pokud odpojujeme úplně přijímač od napájení je ten, tak před tím provedeme přes menu - Vypnutí/Restart - Restartovat Enigmu a po té můžeme odpojit přijímač od napájení. Pokud vypínáme přijímač do standby (do pohotovosti, tlačítko power na DO), nebo přes menu - Vypnutí/Restart - Vypnout přijímač, tak po startu přijímače funguje HBBTV bezproblémů.
Zajimavým řešením je jednoduchý script, který vám pokud budete mít tento problém pomocí stisku jednoho tlačítka HBBTV přeinstaluje, OpenATV tuto možnost podporuje viz. menu - nastavení - systém - Správce scriptů, kdy se tyto soubory ukládají do adresáře /usr/script/ soubory musí mít atribut 755. Script na reinstalaci HBBTV bude postupně přidán do všech Image OpenATV od GSMOBIL.
Možná ještě další zajímavost o tomto HBBTV pluginu, na většině kanálů, které používají systém HBBTV dokáže obejít reklamu, takže daný videostream můžeme sledovat celý bez reklam. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rzwinston
|
Zaslal: út prosinec 24, 2024 4:38 pm Předmět: HBBTV Zgemma H7C |
|
|
Našel jsem zde spoustu užitečných rad díky za to.
Nicméně mám dotaz k HBBTV s openATV 6.4 na Zgemma H7C .
Funguje mi pouze na ČT lze tuto službu zprovoznit třeba i na Primě atd?
Zkoušel jsem různé verze pluginů hbbtv a jiné verze image ale bez úspěchu.Někde jsem četl že je tam snad problém s certifikáty.
Na staré H5.2tc mi to funguje ale do určité starší verze openATV.
Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
admin Site Admin

|
Zaslal: út prosinec 31, 2024 2:14 pm Předmět: Re: HBBTV Zgemma H7C |
|
|
Bohužel nepotěším, pokud jde o přijímač ZGemma H7S(C), nedpodporuje hbbtv-webkit, zkoušel jsem různé triky z feed jiných přijímačů, což zafungovalo třeba na Gigablue, ale na tomto konktrétním modelu se mě to nepodařilo.
rzwinston napsal: | Našel jsem zde spoustu užitečných rad díky za to.
Nicméně mám dotaz k HBBTV s openATV 6.4 na Zgemma H7C .
Funguje mi pouze na ČT lze tuto službu zprovoznit třeba i na Primě atd?
Zkoušel jsem různé verze pluginů hbbtv a jiné verze image ale bez úspěchu.Někde jsem četl že je tam snad problém s certifikáty.
Na staré H5.2tc mi to funguje ale do určité starší verze openATV.
Děkuji |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|